- 2021.08.19.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Fantázia
- Nehézség: Könnyű
- Előkészítés10 perc
- Sütés/főzés0 perc
- Adag1
- Megtekintés23 395
A citrommáz számtalan formában elkészíthető. Van, amit főzni kell, van amelyik tojással készül, van amelyikhez tejet használnak. Ebben a receptben mi a legegyszerűbb elkészítési formáját mutatjuk be. Főzni sem kell és mindössze csak két összetevő szükséges hozzá.
A máz sűrűsége szabályozható hozzáadott víz mennyiségével. A vizet mindig csak adagolva, akár cseppenként adjuk hozzá.
A citrommáz ízét is el lehet vinni egy kicsit más irányba, pl. rumaroma, vagy narancs levének a hozzáadásával, viszont ebben az esetben számoljunk a folyadék mennyiségével, nehogy túl híg legyen a máz.
Milyen sütikhez használjunk citrommázat?
A citrommáz a torták, kevert sütik, muffinok, kekszek, piskóták nagyon jó kiegészítője, díszítőeleme. Főként olyan süteményhez válasszuk, amely kissé szárazabb, vagy édesebb, hogy a savanykás íz jól harmonizáljon vele.
A citrommáz felvitele elött, mindig várjuk meg, amíg a sütemény teljesen kihűl. A felvitel után, pedig hagyjuk, hogy a máz megdermedjen.
Horváth Ilona szakácskönyve szerint, ha rózsaszínű citrommázat szeretnénk, akkor keverjünk hozzá egy kis meggykompótlevet.
Citromos sütirecept és citromos krém- ötletek:
Citrommázas barackos vegán torta
Angol citromkrém
Poharas süti citromkrémmel és eperrel
Whoopie pie citromkrémmel töltve
Citrommáz elkészítése videó:
Hozzávalók
Receptleírás
Lépés 1
A citrommáz elkészítéséhez facsarj ki egy fél citromot.
Lépés 2
Add hozzá a porcukrot és keverd csomómentesre.
Lépés 3
Majd folytasd a kevergetést, amíg a cukor elolvad.
Lépés 4
A máz sűrűsége szabályozható ízlés szerint. Legyen csak annyira híg, hogy csurgatni lehessen.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Szólj hozzá! Válasz megszakítása
Citrommáz egyszerűen
Hozzávalók
Follow The Directions
Lépés 1
A citrommáz elkészítéséhez facsarj ki egy fél citromot.
Lépés 2
Add hozzá a porcukrot és keverd csomómentesre.
Lépés 3
Majd folytasd a kevergetést, amíg a cukor elolvad.
Lépés 4
A máz sűrűsége szabályozható ízlés szerint. Legyen csak annyira híg, hogy csurgatni lehessen.
Recipe Reviews